Braveheart

Казвам се Георги. Прякора ми в IRC мрежата е "Ireland". Роден съм 1973, но да започна с това, как открих Manowar за себе си:
Като ученик в периода 1981 до 1988 година слушах предимно радио, нямах касетофон, а и беше времето на комунзина, нямаше Интернет и компютри, Метъл музиката беше табу. Аз бях фен българската музика [тръпката ми беше Музикална Стълбица и Мелодия на Годината] и най-вече на италиянската естрата! Сан Ремо за мене беше най-желаното и велико нещо!
Първия ми допир с Manowar  беше през 1985-86... бях на 13 и от училище отивахме на екскурзия в Родопите. В автобуса слушахме един допотопен касетофон със зборни записи от по-големите батковци и... една от песните в тях беше "Kill With Power" на Manowar!!!
Тогава този звук и това звучене бяха нещо ново и екзотично! След време, през 1988 започнах да слушам по радио Хоризонт предаването на Гери Лазарова "Неделе '88", в което единствено се пускаше Метъл.
Тогава от там си записах Metallica, Judas Priest, Twisted Sister, WASP, Crimson Glory, Helloween и Europe - всъщност с тези състави започнах да слушам тази музика.
Първите ми записи на Manowar бяха от албумите 1982 и 1987, тогава любимата ми песен беше Defender. И така, през 1991 вече имах всичките им албуми и с нетърпение чаках '92.
Когато албума "The Triumph Of Steel" излезе аз бях възхитен от него! Тогава се амбицирах да пиша до "Ритъм" [тогава още вестник], в резултат на което получих десетки писма от фенки и фенове на Manowar! От тогава е и 8 годишната писмена връзка с най-великата фенка на Manowar-Красимира Емилова от Смолян! Момичето, което ми изпрати всичките им текстове им текстове написани на... ръка! Момичето, което на концерта им в Будапещт '94 излезе на сцената до Кралете и пя заедно с тях, момичето, което се целуваше с Джоуи и Ерик, което си говореше с тях в съблекалнята им!
И така, ето ме сега на 28 години и все още влюбен в страховития и мощен звук на "Кралете На Метъл"!!!
 

Назад към Феновете | Назад към Фен Историите