РЕВЮ - WARRIORS OF THE WORLD
RELEASE DATE: MAY 27, 2002

“Да напишеш ревю на новия албум на любимата си група е може би най-лесното и най-трудното нещо на света. Като фен винаги се страхуваш, че нещо може да се е променило в групата, която харесваш и да не ти хареса, и едно ревю, макар и направено от фен трябва да е достатъчно обективно. Имам честта да пиша превю за НАЙ-ВЕЛИКИЯ АЛБУМ НА MANOWAR !!! Но това също е и трудна работа, защотото как бихте напите емоциите когато слушате песните...

Съпругът ми и аз имахме привилегията да посетим на няколко пъти групата докато те миксираха новия албум в Галакси Студио в Белгия. Видяхме много от песните да се развиват от сурови записи до финалният им вид. Тези посещения ни донесоха незабравими моменти: видяхме Джоуи да работи с Роналд Прент... концентриран... без да отбелязвам колко дълго работиха вече, влизайки в студиото видяхме Ерик и Джоуи да седят заедно и да пишат ноти за песента “Fight Until We Die”, която Ерик току ще бе изпял. Тези неща те карат да разбереш дори повече какво прави групата за да направи най-добрия албум за феновете.

Мисля, че MANOWAR успяха да напаравят албума, за който феновете питаха, виждам всички велики моменти на една цяла група събрани в едно албум. Имам диска за около 4 седмици вече в моя CD Player и диска не е излизал оттам, не съм слушал друг диск просто зашото този албум издухва всички останали на заден план. След като чух албума за първи път в миксиран вариант веднага казах: този албум е събрал всички велики моменти на групата, никога няма да ми омръзне” - и това е самата истина, това е повече от музика, това е МАГИЯ!!!

Когато слушате албума за първи път ви съветвам да седнете с питие на масата, да усилите звука, да затворите очите си и да се насладите на ИСТИНСКИ ХЕВИ МЕТЪЛ:

Call To Arms
Това е класическа MANOWAR песен: “I can see by the look you have in your eyes, you came here for metal, to fight and to die, Defenders Of Steel, we are home”. Песента започва с невероятен вик на Ерик, който веднага ти показва настроението на песента! След 2 секунди вече ще куфееш, ритъма ще те е завладял. Когато песента изпълнява тази песен на живо, уверявам ви, че публиката ще подивее както прави на “Hail & Kill”. Братя и сестри ще се обединят! “I sweat by the Brothers who stand before me, to no man shall I kneel, when blood is upon my steel”.
Fight For Freemom
Започва с бавно пиано, последвано от барабани и гласът на Ерик. Барабанит играят важна роля в песент. Слушайки песента, тя отново ще ви върне в добро настроение.
Nessum Dorma
Какво да кажа за тази песен? Какво да кажа за невероятното нещо, което Ерик направи? Просто си затворете очите и слушайте, песента ще ви просълзи.
Valhalla
Песента е инструментал интродукция за “Swords in the Wind”, прекрасния инструментал ще ви въведе във Валхала...
Swords in the Wind
Това беше първия суров запис, който Джоуи ни пусна, затворих си очите и първото изречение, което чух беше “I surrender my soul, Odin hear my call, one day I’ll sit besides your thrown in Valhalla’s great hall” … и първите ми мисли бяха “О боже, те го направиха!” Това е което феновете чакаха. Това е много емоционална песен, но със сигурност не мога да я сравнявам с други песни на MANOWAR, нито Heart Of Steel, нито Master of the Wind, но тези песни създават еднакво впечатление като ги слушате.
An American Trilogy
Сигурен съм, че никой от вас, нито аз, някога е очаквал, че Manowar ще направят Трибут към Краля на Рок ‘Н Рола, но кой би направил това по-добре от Кралете на Метъла?!
The March
Първото изречение, което ми идва в акъла е: “това е най-доброто от Джоуи”. Как може този човек да прави това? The March е иструментален трибут към Вагнер. Симфонията започва бавно и тихо и тогава прекрасния хор влиза, а след него още сила идва в песента и хорът отново се връща в песента, силата е изградилата песента!
Warriors Of The World United
Първия сингъл от този албум! Това е сила, това е ХЕВИ МЕТЪЛ!!! Това е, което обединява всички Братя и Сестри по целия свят! Започвайки с барабаните на Скот и баса на Джоуи, китарите на Карл се включват и тогава с изненадващо ниския тон гласа Ерик започва песента! Невероятен ритъм! Това ще те накара да куфееш докато не си откачиш главата! Класическа песен на MANOWAR! “Brothers everywhere, raise your hands into the air”, истинска песен за истински фенове! Вслушайте се в бавната, но мощна част от песента! Писъците на Ерик в края на песента направо ще ви накарат да полудеете...
Hand of Doom
Да отделиш любима песен от албум е трудно, но все пак, ако трябваше да отделя някоя песен това е тази. Това е също песента, която чух в немиксиран вариант и още тогава се превърна в едно от любимите ми и също така има едни от най-любимите ми текстове на Manowar: “I see the fear you have inside, you run but never hide, I will hunt you down and tare you limb from limb, nothing shall remain, not you memory, your name, it will be as though you never ever live”. Бърза е, хеви е, толкова много сила! Ако мразите някого, пуснете му тази песен! Ерик е велик, велики фалцети, ще ви дадат СИЛА! Карл има и невероятно соло към края на песента...
Fight until we Die
Тези 3 песни в края на албума са ТОЛКОВА невероятно, това е отново бърза и мощна песен. Ерик започва с дивашки вик. Песента е толкова епична, колкото може да си пожелаете! “Thor Gof of Thunder, let me die with a sword in my hand”! Вслушайте се в гласа на Джоуи като бекграунд на музиката!

Албума приключва с невероятен вик на Ерик, но мога да ви уверя, ще отнеме няколко минути докато се върнете на Земята отново!!!

HAIL TO MANOWAR !
BROTHERS AND SISTERS, WARRIORS OF THE WORLD UNITE !!!

Marjo Verdooren
Director of the Worldwide Web Warriors, Manowar’s Official Webring